Sastojci:
500 g jagnjetine
1 šargarepa
1 glavica luka
2 čena belog luka
500 g spanaća ili 3 veze blitve
brašno, ulje so, mlevena crvena paprika
Priprema:
Nekada je ovo jelo bilo sastavni deo uskršnje trpeze, međutim danas kada se zeleniš može naći u bilo koje doba godine možete ga pripremiti bilo kada, kao i u kombinaciji sa drugim vrstama mesa. Meso iseckajte na kocke i ostavite sa strane. Luk i šargarepu očistite i sitno iseckajte. Kocke mesa posolite i uvaljajte ih u brašno, pa ih kratko propržite na malo vrelog ulja da blago porumene sa svake strane. Izvadite meso, pa u istu masnoću stavite luk i šargarepu, posolite i pržite mešajući dok ne porumeni. Vratite meso, dodajte litar vode i kuvajte poklopljeno na tihoj vatri najmanje sat i po. Kada je meso kuvano, dodajte opran i očišćen spanać ili blitvu i kuvajte još 10-ak minuta. Preporuka: služite sa ovčijim kiselim mlekom ili punomasnim kravljim kiselim mlekom.