Glavni meni
SrpskiSrpski

Pozovite nas

017/7-155-155 Servisni call centar
017 421-121 Centrala Vranje
017 423-280 Služba prodaje
017 424-170 Prodavnica Vranje

Preuzimanje

Marketing  > Vesti  > Poseta delegacije Privredne komore Srbije

 • Poseta delegacije Privredne komore Srbije

  24. 12. 2015.
  DSC_0057.JPG
  24. 12. 2015.

  Delegacija Privredne komore Srbije, predvođena predsednikom Markom Čadežom, posetila je danas fabriku kompanije Alfa-Plam a.d.u Vranju kao jedinog dvostrukog dobitnika nagrade „Najbolje iz Srbije koju dodeljuje Privredna komora Srbije. Članovi delegacije su tokom posete imali priliku da se upoznaju sa poslovanjem i  radom fabrike, ali i najvažnijim investicionim aktivnostima kompanije u cilju povećanja kapaciteta i obima poslovanja. Domaćini delegaciji su bili Miroljub Aleksić, predsednik Alko Grupe u okviru koje posluje fabrika Alfa Plam u Vranju, Goran Kostić, generalni direktor Alfa Plama, kao i predstavnici najvišeg rukovodstva fabrike u Vranju.

  Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije:

  „Imao sam danas priliku da vidim fabriku za koju zaista mogu da kažem da smo ponosni što je imamo u Srbiji, posebno na Jugu, ne samo kao primer jednog od uspešno privatizovanih preduzeća čiji se brend i proizvodi krupnim koracima probijaju na svetskom tržištu, već i zbog odnosa prema zaposlenima, novim tehnologijama, inovacijama i kapitalnim investicijama koje su u toku“, rekao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

  Miroljub Aleksić, predsednik Alko Grupe:

  „Zadovoljstvo mi je što smo u prilici da našim uvaženim gostima inicijalno predstavimo suštinu kompanije Alfa-Plam, giganta koji koji je nastavio svoju dugu tradiciju, koji se razvija i unapređuje iz godine u godinu. Kao što su gosti i imali prilike da vide, fabrika je još u fazi izgradnje, radovi su u toku, ali ćemo u 2016 godini, kada se očekuje završetak radova, predstaviti modernu fabriku po svim svetskim standardima, opremljenu i spremnu za sve izazove koji je očekuju u budućnosti. Poslednjih tri ipo, četiri godine od kako smo postali većinski vlasnici uspeli smo da od Alfe napravimo jednog od najvećeg proizvođača u Evropi grajnih tela i to: zapošljavanjem mladih ljudi, investicijama u mašine, tehnologiju, razvojem novih proizvoda,  akvizicijom „Calux“ brenda i proizvoda i time stvorili uslove za još veći obim proizvodnje i prodaje u regionu i u Evropi“, izjavio je Miroljub Aleksić, predsednik Alko Grupe u osnovu koje posluje kompanija Alfa-Plam. a.d.

  Goran Kostić, generalni direktor Alfa-Plam a.d Vranje:

  „Nama kao najvećem proizvođaču grejnih tela u Srbiji, i među najvećim proizvođačima istih u Evropi, izuzetno je bitno da imamo dobar dijalog sa našom privrednom komorom kao najboljem ambasadoru svih privrednika. Uvaženim gostima je predstavljena kompanija Alfa-Plam, kakva je nekada bila, kakva je danas, ali i kakvu težimo da napravimo u narednom periodu. Ova godina je za nas bila od velike važnosti zbog povećanog obima poslova na svim nivoima, zbog investicionih i razvojnih projekata koji su u toku ali i zbog poslovnih uspeha koje beležimo uprkos brojnim nepredvidivim situacijama koje su se dogodile u toku proteklih meseci na regionalnom i globalnom nivou. I pored nestabilnih uslova, i pored velike nelikvidnosti koja je pratila naše dobavljače, mi smo uspeli da ostvarimo viši nivo prodaje u odnosu na prošlogodišnju i to sa povećanjem u izvoznom delu, kako u kvantitativnom tako i u finansijskom smislu.“, izjavio je Goran Kostić, generalni direktor Alfa-Plam-a.
Fotografije

Nazad