Glavni meni
SrpskiSrpski

Pozovite nas

017/7-155-155 Servisni call centar
017 421-121 Centrala Vranje
017 423-280 Služba prodaje
017 424-170 Prodavnica Vranje

Preuzimanje

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Pita sa prazilukom

  • Pita_sa_prazilukom.png 27. 03. 2019.

     

    Sastojci


    za testo
    4 dl vode
    600-700 g brašna
    1,5 kašičica soli
    Mast ili zajtin za premazivanje
    za fil
    3 veća struka praziluka
    1,5 kašičica soli
    2 jaja


    Priprema


    Testo
    Zagrejati vodu, dodati brašno i so. Zamesiti da ne bude čvrsto testo. Zatim, celo testo podeliti na kravajčiće veličine jajeta (14-18 komada). Onda oklagijom razvući svaki kravajčić i mazati sa rastopljenom mašću ili zejtinom. Od tih kravajčića napraviti 3 kore i to: dve kore sa po 3-4 kravajčića, a treću čine svi ostali kravajčići (od 8-10 komada).
    Fil
     Praziluk iseckati i zgnječiti rukama, pa posoliti i izlomiti jaja. Sve to izmešati.
    Ređati: U tepsiji br. 34, koja je namašćena, razvući najveću koru tako da viri preko tepsije. Zatim, premazati sa 1/3 fila. Onda razvući manju koru do veličine tepsije i staviti preko fila. Takođe, ovu koru posipati mašću ili zejtinom i namazati sa 1/3 fila. I poslednju koru razvući do veličine tepsije i staviti preko fila, pa posipati mašću ili zejtinom i namazati ostatak fila samo po obodu tepsije tako da sredina ostane namašćena i prazna. Prvu koru koja je bila preko tepsije prekriti preko ostatka pite, tako da prekrije fil, i taj deo kore premazati mašću.
    Peći: Zagrejati rernu na 300 °C i staviti da se peče 15-20 min., a zatim smanjiti na 250 °C. Pitu treba ukupno peći 30-40 min.


    Prijatno!


    Recept poslala: Radmila Vasić



Nazad