Glavni meni
SrpskiSrpski

Pozovite nas

017/7-155-155 Servisni call centar
017 421-121 Centrala Vranje
017 423-280 Služba prodaje
017 424-170 Prodavnica Vranje

Preuzimanje

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Gratar krompir

  • Gratar_krompir.png 27. 03. 2019.

    Sastojci

    1,5 kg krompira
    7 češnja belog luka
    250 ml pavlake za kuvanje
    150 g sira edamera
    biber
    đumbir u prahu
    so
    ulje

    Priprema

    Oljuštiti krompire srednje veličine i staviti u ključalu slanu vodu i kuvati oko 10 minuta. Krompir izvaditi i iseći na listove, zatim staviti u zemljanu posudu i složiti kolutove po redovima. Nakon prvog reda posoliti pobiberiti, posuti belim lukom i đumbirom u prahu. Zatim, složiti drugi red i postupak ponavljati dok se ne potroše svi kolutovi krompira i začini. Na kraju krompir posuti narendanim edamerom i preliti pavlakom za kuvanje.
    Krompir u pavlaci peći u rerni zagrejanoj na 230°C  oko 40 minuta, dok se ne zapeče.

    Prijatno!

    Recept poslala: Milica Pauković

Nazad