Glavni meni
SrpskiSrpski

Pozovite nas

017/7-155-155 Servisni call centar
017 421-121 Centrala Vranje
017 423-280 Služba prodaje
017 424-170 Prodavnica Vranje

Preuzimanje

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Piletina u medu i sosu od belog luka i belog vina

  • Piletina_u_medu_i_sosu_od_belog_luka_i_belog_vina.png 22. 05. 2019.

     

    Sastojci:


    ½ kg pilećih grudi
    par kašika meda
    malo brašna
    čaša belog vina
    beli luk, majčina dušica i ostatak začina po želji
    par kašika masti
    300 g vrganja

    Priprema:


    Iseći pileće grudi što tanje i svako parče posoliti a potom utrljati medom. Ostaviti da odstoji dva sata ili duže, uvaljati u brašno i pržiti na masti.
    U masnoći u kojoj se pržilo meso sipati čašu belog vina, dodati malo belog luka i majčine dušice, zagrejati na štednjaku do ključanja i tim sosom preliti meso.
    Posebno staviti vrganje da se dinstaju i pri kraju posoliti i dodati začine po ukusu.


    Prijatno!
    Recept poslala: Maja Nešić

Nazad