Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slatkiši  > Rolnice sa cimetom i vanilom

  • Rolnice_sa_cimetom_i_vanilom.png 06. 08. 2019.

     

    Potrebni sastojci:

    Testo:
    1 šolja toplog mleka (temperatura tela)
    1 supena kašika suvog kvasca
    2 supene kašike belog šećera
    1 kašičica soli
    3 kašike maslaca (razmekšanog)
    1 veće jaje
    3 šolje brašna višenamenskog (mekog)

    Nadev:
    1/2 šolje maslaca istopljenog
    1 šolja smeđeg šećera
    20 g cimeta

    Premaz:
    100 g pavlake
    1/2 šolje razmekšanog maslaca
    1/2 kašičice ekstrakta od vanile
    1 šolja šećera u prahu
    1-2 kašike mleka (po potrebi)

    Priprema:

    Testo: Sjediniti i umutiti  mleko , kvasac,  šećer,  so,  maslac i  jaje i celu smesu dodati u brašno. Nakon toga, dobro zamesiti i po potrebi dodati malo brašna da testo bude mekano ali da se ne lepi. Umešeno testo prekriti pamučnom krpom i ostaviti da odstoji 1 sat. Nakon sat vremena razvući testo u pravougaonik debljine jednog prsta (oko 1 cm)  i razvučeno testo premazati istopljenim maslacem (fotografija 1), pa ga posuti pomešanim smeđim šećerom i cimetom (nadev) (fotografija 2). Testo zaviti u rolat, seći na parčad debljine oko 2 cm i poređati u pleh (Fotografija 3). Rolnice ostaviti u plehu da odstoje 30 do 45 minuta. Zagrejati rernu na 250 stepeni i peći rolnice oko 15 minuta. Dok se rolnice peku, pripremiti smesu za premaz.

    Premaz: Umutiti pavlaku i razmekšani maslac, zatim dodati vanilu, šećer  u prahu i po potrebi dodati 1-2 kašike mleka da bi se dobila kremasta smesa. Ovako pripremljeni premaz naneti na vrele rolnice.

    Rolnice su spremne za serviranje. Rolnice su podjednako ukusne i kada se ohlade. Prijatno!

    Recept poslala: Danijela Obradović


Fotografije

Nazad