Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Juneći gulaš

  • June_i_gula.png 28. 06. 2019.

     

    Sastojci:


    600 g junećeg mesa (od buta)
    2 glavice crnog luka
    1 čen belog luka
    1 šargarepa
    2 kašičice mešavine začina
    1 kašičica sušenog peršuna
    100 g svežih vrganja
    3-4 krompira
    2 kisele paprike

    Priprema:


    Meso iseći na komade. Crni i beli luk oljuštiti i sitno iseckati. U šerpu sipati malo ulja, dinstati luk  dok ne omekša, zatim dodati jednu seckanu šargarepu i meso. Pržiti par minuta. Zatim naliti 2 caše vode i 1 čašu belog vina i ostaviti da se dinsta oko sat vremena. Povremeno promešati i dodati vode ako previše ispari. Posle 30 minuta dodati krompir, kiselu papriku i pečurke. Dinstati jos 40 minuta dodati vode do željene gustine i začine na kraju.


    Servirati toplo.


    Prijatno!


    Recept poslala: Snežana Civić

Nazad