Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slatkiši  > Baklava sa lešnicima i čokoladom

  • Baklava_sa_le_nicima_i_okoladom.png 28. 06. 2019.

    Sastojci:

    pakovanje kora za baklavu ( 14 listova)

    za posip:
    200 g mlevenih lešnika
    200 g mlevenog keksa
    150 g rendane čokolade
    3 kašike secera
    4 kašike griza
    100 ml ulja
    sok od pola limuna

    za mazanje kora :
    50 g putera
    150 ml ulja

    za preliv:
    700 g šećera
    800ml vode
    2 vanil šećera
    sok od pola limuna

    Priprema:

    Prvo skuvati preliv. Sve sastojke sipati u serpu i staviti da se kuva.
    Kada provri, kuvati jos oko 30 minuta pa skloniti i ostaviti da se ohladi.

    Otopiti margarin i sjediniti sa uljem za mazanje kora.

    Sastojke za posip dobro sjediniti.

    Ređati : Koru namazati premazom od ulja i margarina, poklopiti drugom korom pa rasporediti posip (3-4 pune kasike, rasporediti fil da ima za 7 rolni). Zarolati i iseći na jednaku parcad i ređati u margarinom namazan pleh. Postupak ponoviti 7 puta, tj dok se ne utrose sve kore. Baklavu peći u zagrejanoj rerni na 200° C oko 40 min. Ispečenu baklavu zaliti hladnim sirupom.

    Prijatno!

    Recept poslala: Mirjana Varga



Nazad