Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Lazanje

  • Lazanje.png 09. 06. 2019.

    Potrebni sastojci:

    jedno pakovanje lazanja

    400 g svinjskog mlevenog mesa

    1 veća glavica crnog luka

    1 šargarepa

    1 čen belog luka

    so

    biber

    250 g kačkavalja

    Bešamel sos :

    50 g margarina

    2 kašike brašna

     700 ml mleka

     so

    Priprema:

    Upržiti crni luk, beli luk i šargarepu, zatim dodati svinjsko mleveno meso, posoliti, pobiberiti i skloniti sa strane.

    Bešamel: otopiti margarin, dodati brašno, upržiti zatim lagano dodavati mleko i mešati dok sos ne dobije odgovarajuću gustinu, dodati so po ukusu.

    Ređati : testenina, meso, bešamel, kačkavalj. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C 20-ak minuta.

    Prijatno!

    Recept poslala: Vesna Aleksić

Nazad