Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slatkiši  > Čokoladni kuglof

  • okoladni_kuglof.png 14. 05. 2019.

     

    Sastojci:


    100 g tamne čokolade za testo

    100 g tamne čokolade za glazuru

    100 g bele čokolade za testo

    250 g putera ili margarina

    200 g šećera

    5 jaja

    375 g brašna

    1 prašak za pecivo

    1 dcl mleka

    Priprema:


    Čokoladu (100 g tamne i 100 g bele) naseckajte na kockice. Penasto umutite margarin ili puter i šećer i umešajte jaja jedno po jedno, dodajte iseckanu čokoladu, brašno, prašak za pecivo i na kraju mleko. Kalup premažite rastopljenom masnoćom i pospite prezlom. Dodajte testo i pecite na 175° C u zagrejanoj rerni oko 1 sat. Ukoliko koristite turbo rernu (sa ventilatorom) kuglof se peče 10 minuta kraće. Napravite glazuru od čokolade i malo margarina pa prelijte ohlađen kuglof. Kolač ukrasite čokoladnim mrvicama i uživajte.


    Prijatno i uživajte!


    Recept poslala: Jelica Milosavljević

Nazad