Glavni meni
SrpskiSrpski

Blog  > Kuvanje  > Slaniši  > Prolećni ručak

  • Prole_ni_ru_ak.png 07. 05. 2019.

    Ćufte

    Sastojci:

     500 g mešanog mlevenog mesa

    1 jaje

    1 kašika vorčerster sosa

    2 kašike ulja

    so, mleveni crni biber i suvi začin po ukusu

    kašičica belog luka u prahu

    70 g  prezli

    50 r susama

    50 g semenki lana

    Priprema: Masu umesiti sa navedenim sastojcima i napraviti male loptice zatim ih uvaljati u mešavinu susama i lana i ispržiti.

    Rolnice

    Sastojci:

    200 g suvog vrata

    1 šargarepa

    1 tikvica

    komad celera

    Priprema: Povrće iseći na štapiće i izblanširati 10-ak min u slanoj vodi zatim urolati u tanko narezane listove vrata i zatvoriti sa 2 čačkalice kratko propržiti .

    Zapečeni krompir

    Sastojci:

    6 krompira srednje veličine

    50 g hamburške slanine

    2 čena belog luka

    50 g putera

    50 g parmezana

    50 g prezli

    so i mleveni crni biber

    Priprema: Krompir oljuštiti i zaseći na više mesta u proreze staviti sitno iseckanu slaninu i beli luk. Odozgo staviti puter. Krompire umotati u foliju kao paketiće i peći 45 min na 200 C. Kada je krompir gotov po njemu posuti parmezan pomešan prezlom i zapeći jos 10 -ak min.

    Bešamel sos

    Sastojci:

    2 kašike brašna

    2 kašike ulja

    500 ml mleka

    Priprema: Upržiti brašno i postepeno dodavati mleko.

    Prijatno!

    Recept poslala: Ivana Jovanovski

Nazad